Servei de Mercat de treball
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

Diputació de Barcelona

Formulari de contacte

Educador/a Social per centre jove

Número d'oferta302907

Publicat - Modificat14/01/2021 - 08/04/2021

Data tancament oferta08/04/2021

UbicacióCalella

Ocupació2827 - Altres professionals del treball i l'educació social: Educadors socials

Tasques específiquesTreballar coordinadament amb el/la tècnic/a de joventut i amb les directris establertes des de l'àrea i recollides al pla de Joventut del municipi: accions, serveis i activitats destinades al col·lectiu d'entre 12 i 30 anys. Suport en l'elaboració del projecte educatiu de l'equipament. Dinamitzar i gestionar l'espai Jove ofereint un espai de trobada, relació i formació amb activitats de caire més informal. Programació d'activitats que responguin a interessos i necessitats dels joves del municipi.

Capacitats requeridesDiplomatura/ Grau en Educació social, experiència amb joves. Persona amb capacitat de planificació i organització del treball, capacitat de treball en equip, compromís amb l'organització, empatia i creativitat.

Tasques desenvolupar Dur a terme entrevistes als usuaris, individualment, en famílies o en grups per tal d'avaluar la seva situació i determinar els tipus de serveis que necessiten. Analitzar la situació en què es troben les persones i suggerir diferents opcions sobre la manera en què puguin resoldre els seus problemes. Aplegar antecedents i informes per presentar-los davant els tribunals o altres instàncies legals. Assessorar i prestar serveis terapèutics i de mediació i facilitar l'assistència a sessions de grup per ajudar les persones a desenvolupar les habilitats personals que necessiten per abordar i resoldre els seus problemes personals i socials. Planificar i aplicar programes d'assistència a les persones que incloguin la intervenció en casos de crisis i la remissió a entitats que prestin ajuda financera, assistència jurídica, serveis d'habitatge, tractament mèdic i altres tipus de serveis. Investigar els casos de maltractament o d'abandonament i adoptar mesures per tal de protegir els nens i les altres persones en situació de risc. Treballar amb persones que han infringit la llei durant els processos judicials i una vegada dictada la sentència, i ajudar-les a integrar-se en la comunitat i a canviar les seves actituds i comportaments per tal de reduir la comissió d'infraccions futures. Assessorar les autoritats penitenciàries i els serveis responsables de la llibertat condicional i la llibertat vigilada per determinar si és procedent mantenir a la presó els condemnats, alliberar-los o sotmetre'ls a altres mesures correctives i, si escau, en quines condicions. Actuar a la comunitat en defensa de col·lectius i exercir pressió per solucionar els problemes que els afecten. Elaborar programes de prevenció i d'intervenció per satisfer necessitats de la comunitat. Mantenir contactes amb altres entitats de serveis socials, centres d'ensenyament i serveis sanitaris, per facilitar-los i obtenir informació sobre la situació general i els progressos de les persones.

Requisits

Obligatoris

Nivell acadèmic Diplomatura / Enginyeria tècnica

Titulació Diplomatura / Enginyeria Tècnica - Ciències socials i jurídiques - Educació Social

Molt importants

Llengua Català - Nivell Experimentat C1

Castellà - Nivell Experimentat C1

Informació d'interès

Data d’incorporació 01/02/2021

Horari DL-DV 2 hores matí i 16- 20:00h

Contracte

TipusObra o servei

DuradaMés de 12 mesos