Servei de Mercat de treball
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

Diputació de Barcelona

Formulari de contacte

TÈCNIC/A DE SUPORT A SERVEIS SOCIALS

Número d'oferta287540

Publicat - Modificat17/09/2019 - 29/10/2019

Data tancament oferta29/10/2019

UbicacióPallejà

Ocupació2827 - Altres professionals del treball i l'educació social: Treballadors socials

Tasques específiquesTècnic/a de suport a Serveis Socials per ajudar a gestionar les actuacions amb tot tipus de col·lectiu (gent gran, joves, persones aturades de llarga durada, infància, persones amb discapacitat...), sota la supervisió d'altres tècniques. Subvenció atorgada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb el Fons Social Europeu i amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Es requereix disposar de la titulació de Grau o Cicle Formatiu de Grau Superior en en l'àmbit de Treball social, Educació social o similar.

Capacitats requeridesPersona proactiva. Formació en l'àmbit de social (CFGS o Grau). inscrit/a a la GARANTIA JUVENIL (Joves de 18 a 29 anys) No ha de fer més de 5 anys de la finalització dels estudis. Imprescindible estar a l'atur, donat/da d'alta al SOC en situació DONO. Contracte de Pràctiques (6 mesos) TERMINI PRESENTACIÓ INSTÀNCIES A L'AJUNTAMENT DE PALLEJÀ:17 d'octubre 2019.

Tasques desenvolupar Dur a terme entrevistes als usuaris, individualment, en famílies o en grups per tal d'avaluar la seva situació i determinar els tipus de serveis que necessiten. Analitzar la situació en què es troben les persones i suggerir diferents opcions sobre la manera en què puguin resoldre els seus problemes. Aplegar antecedents i informes per presentar-los davant els tribunals o altres instàncies legals. Assessorar i prestar serveis terapèutics i de mediació i facilitar l'assistència a sessions de grup per ajudar les persones a desenvolupar les habilitats personals que necessiten per abordar i resoldre els seus problemes personals i socials. Planificar i aplicar programes d'assistència a les persones que incloguin la intervenció en casos de crisis i la remissió a entitats que prestin ajuda financera, assistència jurídica, serveis d'habitatge, tractament mèdic i altres tipus de serveis. Investigar els casos de maltractament o d'abandonament i adoptar mesures per tal de protegir els nens i les altres persones en situació de risc. Treballar amb persones que han infringit la llei durant els processos judicials i una vegada dictada la sentència, i ajudar-les a integrar-se en la comunitat i a canviar les seves actituds i comportaments per tal de reduir la comissió d'infraccions futures. Assessorar les autoritats penitenciàries i els serveis responsables de la llibertat condicional i la llibertat vigilada per determinar si és procedent mantenir a la presó els condemnats, alliberar-los o sotmetre'ls a altres mesures correctives i, si escau, en quines condicions. Actuar a la comunitat en defensa de col·lectius i exercir pressió per solucionar els problemes que els afecten. Elaborar programes de prevenció i d'intervenció per satisfer necessitats de la comunitat. Mantenir contactes amb altres entitats de serveis socials, centres d'ensenyament i serveis sanitaris, per facilitar-los i obtenir informació sobre la situació general i els progressos de les persones.

Requisits

Molt importants

Titulació Grau - Ciències socials i jurídiques - Treball Social

Informàtica Programari d'Ofimàtica - Usuari Avançat

Llengua Català - Nivell Experimentat C1

Castellà - Nivell Experimentat C1

Informació d'interès

Data d’incorporació 15/10/2019

Salari mensual 950€

Horari Dll-Dv: 8-15h i una tarda: 16h-19h

Atenció al públic

Contracte

TipusPràctiques

DuradaMés de 3 i menys de 6 mesos

ProrrogableNo

Jornada

Jornada 1Indiferent de dilluns a divendres

Jornada 2Només jornada intensiva

Jornada 3Exclusivament matí