Servei de Mercat de treball
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

Diputació de Barcelona

Formulari de contacte

ATENCÓ SOCIOSANITÀRIA A DOMICILI D'UNA PERSONA AMB ELA

Número d'oferta287224

Publicat - Modificat09/09/2019 - 31/10/2019

Data tancament oferta31/10/2019

UbicacióAlella

Ocupació5710 - Treballadors que tenen cura de les persones a domicili (excepte mainaders)

Tasques específiquesCura d'una persona a domicili afectat per Esclerosis Lateral Amiotrófica (ELA): Aixecar-lo del llit als matins, realitzar la dutxa del matí i ajuda amb les higienes personals. Preparar i administrar els àpats que pren amb una sonda. Realitzar les mobilitzacions. Posar-li crema freqüentment i vigilar les possibles úlceres per immobilitat. Acompanyar-lo a passejar. Fer els exercicis establerts, les estimulacions i els massatges. Seguir unes pautes i un horari molt marcat. Horari: de dill a div (pendent jornada) - al principi sería alguns caps de setmana per aprendre pautes.

Capacitats requeridesPersona amb experiència i coneixements en l'àmbit sociosanitari realitzant la cura de persones dependents. Formació especialitzada en atenció sociosanitària a persones dependents o a domicilis. Valorable formació complementària. Persona rigurosa a l'hora de seguir unes pautes de treball. Paciència i vocació per aquest tipus de feina. Tenir bona forma física perquè ha de fer esforços.

Tasques desenvolupar Assistir les persones que requereixen cures personals o terapèutiques en tasques com ara la higiene, menjar o vestir-se, mobilitat física i exercici, comunicació i presa oral de medicaments i canvis d'embenats, generalment d'acord amb plans de cures establertes per professionals de la salut. Mantenir el registre sobre cures personals, canvi en les condicions i resposta a les cures i tractaments; informar o donar referències a professionals de la salut i els serveis socials. Col·locar i aixecar persones amb dificultats de mobilitat física, i ajudar-los a moure's en cadires de rodes i vehicles de motor Prestar als pacients i familiars suport emocional, informació i consell en aspectes com ara higiene, nutrició, exercici, cura dels nens o adaptació a la incapacitat o a la malaltia. Mantenir la higiene a l'entorn dels clients com per exemple el canvi de llençols o la neteja de la roba, els plats i l'habitatge. Prestar ajuda psicològica com ara conversa o lectura en veu alta. Planificar, realitzar les compres, preparar o servir menjars que s'adaptin als requisits nutricionals o dietes que s'han prescrit. Prestar suport als pares i tenir cura dels nounats durant el post part. Programar i acompanyar els clients a les cites amb el metge i altres professionals o realitzar altres tasques.

Requisits

Obligatoris

Experiència en l'ocupació (mesos) 12

Formació professionalitzadora Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials

Recomanables

Llengua Castellà

Informació d'interès

Data d’incorporació 23/09/2019

Horari De dilluns a divendres

Contracte

TipusEventuals per circumstàncies de la producció

DuradaMés de 3 i menys de 6 mesos

Prorrogable