Servei de Mercat de treball
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

Diputació de Barcelona

Formulari de contacte

Preguntes freqüents

Gestiona la teva contrasenya

 • Si no tens contrasenya, i estàs inscrit a XALOC, polsa sobre l'enllaç  Has oblidat la teva contrasenya?  per definir-la. 

  Quan omplis el formulari de restabliment de la contrasenya, rebràs un missatge (SMS/correu electrònic) amb un enllaç per definir la nova contrasenya. El telèfon mòbil o l’adreça de correu electrònic, on rebràs el missatge, és el que vas indicar als tècnics del teu Servei d’Ocupació com a dades de contacte.

  Recorda que per apuntar-te a una oferta, o accedir a El meu espai,  has d'estar inscrit en un Servei Local d'Ocupació de la Xarxa XALOC.

  A l'apartat Xarxa Xaloc pots localitzar els diferents Serveis Locals d'Ocupació de la xarxa per demanar cita per una entrevista ocupacional.  

 • Hem millorat la seguretat del web d’ofertes i la contrasenya deixa de ser la data de naixement.  Si el sistema detecta que la teva contrasenya encara és la data de naixement, t’obligarà a modificar-la dirigint-te automàticament al formulari per restablir la contrasenya.

  Quan omplis el formulari, rebràs un missatge (SMS/correu electrònic) amb un enllaç per definir la nova contrasenya.   El telèfon mòbil o l’adreça de correu electrònic, on rebràs el missatge, és el que vas indicar als tècnics del teu SLO com a dades de contacte.

 • Dins de l’apartat El meu espai, fes clic sobre el botó:  Modificar la meva contrasenya

 • Al formulari per apuntar-se a una oferta, o accedir a l’apartat El meu espai, fes clic sobre l’enllaç:  Has oblidat la teva contrasenyaper restablir-la.

  Accediràs al formulari per restablir la teva contrasenya.  Quan omplis el formulari, rebràs un missatge (SMS/correu electrònic) amb un enllaç per definir la nova contrasenya.   El telèfon mòbil o l’adreça de correu electrònic, on rebràs el missatge, és el que vas indicar als tècnics del teu Servei d’Ocupació com a dades de contacte.

 • Has de contactar al teu Servei Local d'Ocupació per revisar el telèfon mòbil i l'adreça de correu electrònic que els hi vas indicar com a dada de contacte.

  Pot haver-hi algun tipus d'errada en aquestes dades que no ens permet posar-nos en contacte amb tu automàticament. 

 • El telèfon mòbil, o l’adreça de correu electrònic, on rebràs el missatge, és el que vas indicar als tècnics del teu Servei Local d'Ocupació com a dades de contacte.

  Es una mesura de seguretat per confirmar que qui rep el missatge ets tu i que ningú altre pot modificar la teva contrasenya.  Sempre s’enviarà el missatge al mòbil, o a l’adreça de correu electrònic, que vas indicar al teu Servei Local d’Ocupació. 

  Si vols actualitzar el teu número de mòbil o el teu correu electrònic, adreça’t al teu Servei Local d’Ocupació. 

  I recorda que és molt important que si canvies de número de mòbil, o d’adreça de correu electrònic, comuniquis aquest canvi al teu Servei Local d’Ocupació. 

 • En cas que hagis seleccionat l’opció d’enviament de correu electrònic, revisa la safata de correu no desitjat.

  En qualsevol cas, adreça’t al teu Servei Local d’Ocupació per verificar i actualitzar les dades de contacte informades al teu expedient: el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.  

Xarxa Xaloc

 • T'has de inscriure com a demandant de feina en un Servei Local d'Ocupació de la Xarxa.

   A l'apartat Xarxa Xaloc, pots localitzar el Servei Local del municipi on estàs empadronat/da  i demanar cita per una entrevista ocupacional.  

  En cas que no aparegui el teu municipihas de trucar al Servei més proper per sol·licitar si et poden atendre. Com es tracta d'una prestació municipal, els Serveis no estan obligats a atendre persones no empadronades al seu municipi.

  També disposem d'un formulari de sol·licitud de contacte amb un Servei Local d'Ocupació de la Xarxa.

 • Tant si ets una persona que busca feina com una empresa que cerca cobrir un lloc de treball, has de saber que el cost d'aquest servei és gratuït ja que està assumit íntegrament pels Serveis Locals d'Ocupació i per la Diputació de Barcelona.

Ofertes de feina

 • Has de contactar amb un Servei Local d'Ocupació per a que publiqui l’oferta en aquest web.

  Recomanem  que t'adrecis al Servei del municipi on estigui situat el lloc de treball a cobrir, o bé al més proper a la teva seu social. El Servei t’ajudarà a definir les característiques i el perfil professional que cerques, a gestionar el procés de selecció i farà difusió de la teva oferta en aquest web.   

  A l'apartat XALOC podràs consultar la relació de Serveis Locals de la província de Barcelona.

 • En aquest web podràs accedir a totes les ofertes de treball publicades pels Serveis Locals d'Ocupació de la xarxa XALOC de la província de Barcelona.

 • El contingut de les ofertes de feina, la seva publicació i gestió, és responsabilitat dels Serveis Locals d’Ocupació.  

  Cada Servei Local és el responsable directe d'analitzar i valorar les candidatures presentades en funció de les característiques de l’oferta i de les persones interessades.  

 • Un cop seleccionada la oferta que t’interessi, sempre pots compartir-la amb algú altre per correu electrònic o xarxes socials, a partir de les icones que trobaràs a la part superior dreta de la pantalla.

  Compartir via les xarxes socials
 • Si quan cerques un número d’oferta surt aquest missatge, vol dir que aquesta oferta ja està tancada i ha finalitzat el procés de selecció de candidats.  

 • Si quan cerques un número d’oferta surt aquest missatge, vol dir que aquesta oferta ja no es publica per alguns d’aquests motius:  

  • Ha finalitzat el termini de publicació de l'oferta, un màxim de 60 dies des de l'obertura de la mateixa.
  • El Servei Local d'Ocupació que gestiona l’oferta ha decidit deixar de publicar-la per algun motiu (cancel·lació del procés de selecció per l’empresa, cobertura del lloc de treball per altres vies, superat el límit de candidatures presentades, etc).

   

  Si vas presentar una autocandidatura a aquesta oferta, la podràs consultar a El meu Espai

Apuntar-se a una oferta

 • Recorda que per apuntar-te a una oferta  has d'estar inscrit en un Servei Local d'Ocupació de la Xarxa XALOC.

  A l'apartat Xarxa Xaloc pots localitzar el Servei Local del municipi on estàs empadronat/da  i demanar cita per una entrevista ocupacional.  

  En cas que no aparegui el teu municipihas de trucar al Servei més proper per sol·licitar si et poden atendre. Com es tracta d'una prestació municipal, els Serveis no estan obligats a atendre persones no empadronades al seu municipi.

   

  Si ja estàs inscrit en un Servei Local, selecciona l’oferta que t’interessi i, a l'apartat Inscripció a l'oferta, introdueix :

  • el teu número de document d’identitat, ja sigui NIF, NIE o passaport. [ Exemple X01234567D ]
  •  la teva contrasenyaSi no tens contrasenya, i estàs inscrit a XALOC, polsa sobre l'enllaç  Has oblidat la teva contrasenya?  per definir-la. 

  i polsa sobre el botó Apuntar-seFet això t'informarà si la inscripció a l'oferta s’ha realitzat amb èxit.

   

 • Si quan intentes apuntar-te a l'oferta, tot i ser un demandant de feina registrat a un Servei Local d'Ocupació,  surt l'avís:

  • No hi ha cap persona registrada amb la informació facilitada. Cal ser usuari/ària d'un Servei Local d'Ocupació: 
   Cal que contactis amb el teu Servei Local d’Ocupació, és probable que la data de naixement introduïda al teu expedient no sigui correcta i el Servei l’hagi de modificar.

   

  • No podem gestionar la teva candidatura perquè les teves dades de disponibilitat no compleixen els requisits per fer-ho:  
   Adreça’t al teu Servei, allà revisaran el teu expedient i t’informaran del procediment a seguir per a participar com a candidat/a en l'oferta.
 • A l’apartat el meu espai, a les meves autocandidatures,  trobaràs la relació d'ofertes a les que t'has inscrit amb un missatge descriptiu de l'estat de gestió en que es troba la teva candidatura dins del procés de selecció de les ofertes.

Formació

 • Cursos que organitzen i/o imparteixen els Serveis Locals d'Ocupació de temàtica professionalitzadora amb finançament propi o cofinançament d’altres Administracions Públiques. Poden ser Certificats de Professionalitat, programes a mida o formació orientada a l’obtenció d’un carnet.

 • A l'apartat Inscripció de cada curs trobaràs la informació necessària per apuntar-te: el termini d'inscripció i els canals per adreçar-te al Servei Local d'Ocupació que el gestiona, ja sigui per telèfon, per correu electrònic o presencialment.

 • Un cop seleccionat el curs que t’interessa, sempre pots compartir-lo amb altres persones per correu electrònic o xarxes socials, a partir de les icones que trobaràs a la part superior dreta de la pantalla.

  Icones per compartir

   

Filtres de cerca

 • A la taula de resultats de la llista d'ofertes i de la llista de cursos de formació, hi ha una capsa per informar un  text a cercar a la taula.

  Es cercarà el text exacte que s'ha informat a la capsa, a qualsevol camp de la taula de resultats i a qualsevol pàgina de la mateixa taula; es a dir, la cerca aplica sobre tots els resultats, no només els visibles per pantalla. 

  Capsa de cerca

  Per exemple, si a la llista d’ofertes cerquem:

  • Peó:  sortiran les ofertes que contenen a la descripció “Peó”, però no les que contenen “peo” sense accent.   Recordeu que disposeu de la cerca per PARAULA CLAU, que no té en compte ni accents ni majúscules.
  • 2019: sortiran les ofertes publicades a 2019, ja que el camp de data de publicació conté la xifra 2019; però també les ofertes que al numero continguin aquestes xifres, com les ofertes numero 201967  o   302019.
  • Sant J: sortiran les ofertes dels municipi Sant Joan Despí o Sant Just Desvern.
 • Quant més filtres s'informin, més acotada serà la cerca. Es a dir si, per exemple, informem:

  Més d'un filtre

  Cercarem les ofertes de feina amb lloc de treball a Sant Joan Despí o a Sant Just Desvern i que, a més, demanin un certificat de discapacitat. 

 • Si es vol esborrar un únic filtre, es pot fer amb la creu que acompanya cadascun d'ells, o bé tornant a polsar sobre la selecció feta o bé seleccionant el valor -Tots- del desplegable en els casos en que hi figuri. 

  Si es volen esborrar totes les opcions seleccionades a tots els filtres, es pot fer servir el botó Reinicialitza situat al costat del botó de Cerca

 • Sí, es poden seleccionar multiples opcions d'un desplegable; només cal polsar sobre cadascuna d'elles.

  Les opcions seleccionades es visualitzen ombrejades en vermell.  

El meu Municipi

 • Aquí trobaràs tota la informació relacionada amb el municipi seleccionat al desplegable:

  • Les dades de contacte del Servei Local d'Ocupació que gestiona els demandants de feina del municipi seleccionat, i al qual et pots adreçar per registrar-te si estàs empadronat a aquell municipi. 
  • La relació d’ofertes de feina per treballar al municipi seleccionat, publicades per qualsevol Servei Local d'Ocupació de la Xarxa Xaloc.
  • Els cursos de formació professionalitzadora que s'imparteixen en aquell municipi,  gestionats per qualsevol Servei Local d'Ocupació de la Xarxa Xaloc.
 • La llista de municipis només inclou aquells coberts per algun Servei Local d'Ocupació de la Xarxa Xaloc. 

  En cas que no aparegui el teu municipi, has de adreçar-te al Servei més proper per sol·licitar si et poden atendre. Com es tracta d'una prestació municipal, els Serveis no estan obligats a atendre persones no empadronades al seu municipi.

El meu Espai

 • Són aquelles ocupacions que cerques preferentment a les ofertes de feina.  Les vas acordar amb el teu Servei Local d'Ocupació i consten actualment al teu expedient. 

  És clau tenir aquesta informació permanentment actualitzada per tal que el teu procés de selecció i recerca de feina sigui eficaç. Per tant, posa't en contacte amb el teu Servei Local d'Ocupació per fer qualsevol variació al respecte.  

 • Dintre de el meu espai a l’apartat les meves dades pots revisar les dades que has proporcionat sobre la teva formació i experiència professional.   

  Si vols actualitzar-les, o fer alguna rectificació, adreça't al teu Servei Local d'Ocupació.

 • La relació d’ofertes, a les quals has presentat una candidatura via aquest lloc web, es mostrarà a l'apartat el meu espai durant un mes després del tancament de l’oferta. Superat aquest termini ja no figura a la relació de les meves autocandidatures.

  Si vols més informació sobre aquestes autocandidatures,  adreça't al teu Servei Local d'Ocupació.

 • A través de l’apartat el meu espai pots conèixer l’estat en que es troba la teva candidatura dins del procés de selecció de les ofertes.

  Trobaràs la relació de les d’ofertes a les que has presentat candidatura amb un missatge descriptiu de l'estat de gestió en que es troba cadascuna d'elles, com per exemple:

  • Pendent. Més informació al teu servei: El teu Servei Local d'Ocupació està revisant l’encaix del teu perfil amb els requisits demanats en l’oferta.
  • Pendent d’entrar en procés de selecció: El Servei Local d'Ocupació que gestiona l’oferta encara no ha fet una preselecció de qui participarà en el procés de selecció. 
  • No ha estat possible contactar amb tu. Revisa les teves dades de contacte al teu servei: Cal que contactis amb el teu Servei Local d'Ocupació, ja que la teva candidatura ha estat seleccionada però no s’ha pogut contactar amb tu.
 • Podràs accedir introduint:

  •  el teu número de document d’identitat, ja sigui NIF, NIE o passaport.  ( Per exemple: 11223344z ).
  •  la teva contrasenya.   Si no tens contrasenya, i estàs inscrit a XALOC, polsa sobre l'enllaç  Has oblidat la teva contrasenya?  per definir-la. 
   
  Recorda que per accedir al meu espai  has d'estar inscrit a la Xarxa XALOC.

  Si encara no estàs inscrit, a l'apartat Xarxa Xaloc, pots localitzar el Servei Local del municipi on estàs empadronat/da  i demanar cita per una entrevista ocupacional.  

  En cas que no aparegui el teu municipihas de trucar al Servei més proper per sol·licitar si et poden atendre. Com es tracta d'una prestació municipal, els Serveis no estan obligats a atendre persones no empadronades al seu municipi.  

Indicadors XALOC

 • És el nombre de contractes per demandants de feina, registrats a algun Servei Local d'Ocupació,  que ha gestionat la Xarxa Xaloc en els darrers 30 dies. 

 • És el nombre d'ofertes que apareixen publicades en aquest lloc web. 

  Els Serveis Locals d'Ocupació poden acordar no publicar les ofertes de treball que gestionen via web. 

 • El nombre de cursos oberts i que els Serveis Locals d'Ocupació han decidit difondre en aquest lloc web. 

 • És el nombre d'empreses actives de la xarxa XALOC que han obert una oferta de feina en els darrers 12 mesos.